Spiżarnia Doliny Karpia

Żywnościokilometry: 37

Spiżarnia Doliny Karpia to regionalna firma z Brzezinki koło Zatora specjalizująca się w produkcji wyrobów z Karpia Zatorskiego. Mięso Karpia Zatorskiego pozbawione jest zapachu mułu i wyróżnia się świeżym, rybim zapachem oraz delikatnym smakiem. Obszar produkcji Karpia Zatorskiego obejmuje łącznie 134 km2, przy czym największa produkcja prowadzona jest w gminie Zator. Większość Krakowian zna jego smak z wigilijnego stołu.

Zalety Karpia Zatorskiego zostały potwierdzone wpisaniem go na Listę Produktów Regionalnych Unii Europejskiej. Spiżarnia Doliny Karpia w swojej ofercie posiada również przetwory z najlepszej jakości pstrąga i jesiotra. Wędzenie odbywa się w tradycyjny sposób.

Locavore

Myśl globalnie, jedz lokalnie

"Dawno, dawno temu wszyscy ludzie byli locavores, a wszystko co jedli było darem ziemi. Nie zapominajmy o naszych korzeniach, o czymś co jest naszym wielkim błogosławieństwem."

Jessica Prentice

Czytaj więcej

Spróbowałeś?

Oceniaj produkty, to pozwoli nam uatrakcyjnić naszą ofertę.

Zamawiane produkty >

Nasz fanpage

Polub i obserwuj nasz fanpage na Facebooku.

Newsletter

Zapisz się i bądź na bieżąco z nowościami w Lokalnychprzysmakach.

* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy ich w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies zamknij ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.