Producent- Piekarnia Siwek Lanckorona
Żywnościokilometry - 30
Piekarnia pana Rafała Siwka kultywuje rodzinne tradycje wypieku chleba przekazywane z ojca na syna. Zlokalizowana w Lanckoronie od lat wypieka smaczne chleby, bułki i ciasta. Pracownicy piekarni to członkowie rodziny właściciela o nieocenionym doświadczeniu i kwalifikacjach. Lanckorońskie pieczywo wypiekane jest według starych receptur, nie zawiera ono żadnych konserwantów i ulepszaczy. Do wypieku stosowany jest tradycyjny piec ceramiczny opalany drewnem. Ciasto mieszane jest ręcznie. Pieczywo z Lanckorony posiada grubą , wypieczoną skórkę, jest sprężyste i codziennie smakuje tak samo. Ciasta z Lanckorony to tradycyjne, wiejskie wypieki o niezapomnianym smaku, przygotowywane na bazie naturalnych, najlepszych składników: wiejskich jaj, mąki, sera, maku i cukru.
Locavore
Myśl globalnie, jedz lokalnie
"Dawno, dawno temu wszyscy ludzie byli locavores, a wszystko co jedli było darem ziemi. Nie zapominajmy o naszych korzeniach, o czymś co jest naszym wielkim błogosławieństwem."
Zapisz się i bądź na bieżąco z nowościami w Lokalnychprzysmakach.
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy ich w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies zamknij ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce.