Pak Choi Tonie
Opinie: 0
Producent: GOSPODARSTWO ROLNE TONIE

Dostępność: Niedostępny
4,20 PLN 4.20
Powiadom mnie o dostępnościOpis
Pak Choi Tonie jest uprawiana według zrównoważonych metod produkcji. Paksoi lub inaczej Pak Choi to popularny azjatycki rodzaj kapusty. Gatunek ten nagminnie uprawiany jest w Azji . Kapusta ta ma charakterystyczne wydłuzone liście, z białym rdzeniem.Paksoi ma charaterystyczny, kapuściano - szpinakowy smak. Kapusta ta dodawana do potraw jest chrupiąca i smaczna. Liście są smaczne także przygotowywane w podobny sposób jak szparagi – obgotowane, z sosem beszamelowym.Świetnym dodatkiem do paksoi jest imbir i czosnek. W kuchni azjatyckiej kapusta ta wykorzystywana jest bardzo często. Z paksoi często przygotowuje się gulasz lub gotuje się je na parze jako dodatek do ryb lub makaronu. Smak paksoi jest wyraźny. Dlatego świetnie smakuje ona delikatnie przyprawiona solą, sokiem z cyrtyny, sosem ostrygowym.PRZEPIS na jarzynkę z Pak Choi Składniki: 3 pak choi 3 ząbki czosnku ¼ małej czuszki mały kawałek świeżego imbiru 2-3 łyżki oleju, najlepiej sezamowego sól, pieprz 2 łyżki sezamu Przygotowanie: Odcinamy liście od głąba i dokładnie myjemy. Sparzyć i osuszyć liście. Mocno rozgrzewamy wok. Wlewamy olej i dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojoną czuszkę i kilka cienkich plasterków imbiru. Po krótkiej chwili dodajemy przygotowane wcześniej liście. Smażymy ok. 2 minut mieszając delikatnie. Doprawić pieprzem i solą. Wyłożyć na talerz i posypać uprażonym sezamem. Można podawać jako przystawkę lub dodatek np. do kurczaka. Smacznego!
Opinie
Bądź pierwszy. Oceń towar!
Opinia o towarze: