Koper włoski EKO - zwany równnież jako fenkuł pochodzi z ekologicznej farmy Milana Giovanni z połudnowo- wschodniej części Sycylii. Do produkcji niw są stosowane środki chemiczne, zbierane ręcznie. Koper masowo uprawiany jest w basenie Morza Śródziemnego, na bliskim wschodzie w Australii, Nowej Zelandii, Meksyku, Stanach Zjednoczonych oraz Środkowej i Południowej. Najsmaczniejsze są, te które mają twardą jasną bulwę, zielone pędy i charakterystyczny aromat anyżu. Ze względu na nieocenione właściwości, koper włoski poza kuchnią znalazł tez zastosowanie w medycynie naturalnej. Można nabyć go w aptekach i sklepach zielarskich, w postaci saszetek do zaparzenia lub syropów na kaszel i przeziębienia. Jest dodatkiem herbatek, jako składnik, który pomaga na kolki. Koper włoski to warzywo uniwersalne i wyjątkowe jednocześnie. Można go jeść na surowo, smażyć, gotować, piec, dusić, grillować, a nawet podać w formie konfitury. Ma anyżkowaty posmak, który traci swoją moc w ciepłych daniach. Niemal wszystkie kopru nadaja się do spożycia. Gałązki, przypominające koperek, możemy wykorzystać jako przybranie, łodygi natomiast doskonale wzbogacą smak zup. Koper włoski to wyborny dodatek do sałatek lub makaronów. Bulwę można wcześniej podsmażyć na oliwie z czosnkiem lub poddusić na maśle. W tej wersji to wyśmienita przystawka. Produkt posiada certyfikat Eko.
Podatek VAT5%
Wysokość0 cm
Długość0 cm
Szerokość0 cm
Aby dodać opinię i ocenić towar musisz być zalogowany.
Jerzy Smakosz
Podduszony na masełku pyszny, co za aromat
05.12.2014
Tabela rozmiarów
Tabela rozmiarów odzieży męskiej
Wymiary [cm]
Jak dokonać pomiaru?
A. Szerokość w klatce piersiowej B. Długość całkowita
Tabela rozmiarów odzieży damskiej
Wymiary [cm]
Jak dokonać pomiaru?
A. Szerokość w klatce piersiowej B. Długość całkowita
Podduszony na masełku pyszny, co za aromat