Koper włoski EKO około 0,50kg Sycylia

Opinie: 1

Producent: TERRA VIVA

Symbol
Kod EAN

Dostępność: Niedostępny

7,00 PLN

Powiadom mnie o dostępności

Opis

Koper włoski EKO - zwany równnież jako fenkuł pochodzi z ekologicznej farmy Milana Giovanni z połudnowo- wschodniej części Sycylii. Do produkcji niw są stosowane środki chemiczne, zbierane ręcznie. Koper masowo uprawiany jest w basenie Morza Śródziemnego, na bliskim wschodzie w Australii, Nowej Zelandii, Meksyku, Stanach Zjednoczonych oraz Środkowej i Południowej. Najsmaczniejsze są, te które mają twardą jasną bulwę, zielone pędy i charakterystyczny aromat anyżu. Ze względu na nieocenione właściwości, koper włoski poza kuchnią znalazł tez zastosowanie w medycynie naturalnej. Można nabyć go w aptekach i sklepach zielarskich, w postaci saszetek do zaparzenia lub syropów na kaszel i przeziębienia. Jest dodatkiem herbatek, jako składnik, który pomaga na kolki. Koper włoski to warzywo uniwersalne i wyjątkowe jednocześnie. Można go jeść na surowo, smażyć, gotować, piec, dusić, grillować, a nawet podać w formie konfitury. Ma anyżkowaty posmak, który traci swoją moc w ciepłych daniach. Niemal wszystkie kopru nadaja się do spożycia. Gałązki, przypominające koperek, możemy wykorzystać jako przybranie, łodygi natomiast doskonale wzbogacą smak zup. Koper włoski to wyborny dodatek do sałatek lub makaronów. Bulwę można wcześniej podsmażyć na oliwie z czosnkiem lub poddusić na maśle. W tej wersji to wyśmienita przystawka. Produkt posiada certyfikat Eko.

Opinie

  • 5

    Podduszony na masełku pyszny, co za aromat

Opinia o towarze:
* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe

Locavore

Myśl globalnie, jedz lokalnie

"Dawno, dawno temu wszyscy ludzie byli locavores, a wszystko co jedli było darem ziemi. Nie zapominajmy o naszych korzeniach, o czymś co jest naszym wielkim błogosławieństwem."

Jessica Prentice

Czytaj więcej

Spróbowałeś?

Oceniaj produkty, to pozwoli nam uatrakcyjnić naszą ofertę.

Zamawiane produkty >

Nasz fanpage

Polub i obserwuj nasz fanpage na Facebooku.

Newsletter

Zapisz się i bądź na bieżąco z nowościami w Lokalnychprzysmakach.

* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy ich w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies zamknij ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Zamknij