Kasza jaglana Vitana jest produkowana z najlepszej jakości ziarna prosa uprawianego w dolinie Nidy na obszarze Natura 2000. Należy ona do grupy naturalnych, pełnoziarnistych, bardzo wartościowych produktów zbożowych o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni, może być spożywana jako samodzielne danie lub jako składnik zup, zapiekanek, farszów lub dodatek do dań mięsnych. Kasza jaglana obfituje w witaminy z grupy B, lecytynę i posiada więcej soli mineralnych niż pszenica, jęczmień i żyto. Ma również wysoki poziom białka i węglowodanów w złożonej postaci. Składniki te powoli uwalniają się do krwi podczas trawienia, dzięki czemu zapewniają mózgowi stały dopływ energii. Po drugie pod względem wartości odżywczej znajduje się na drugim miejscu po kaszy gryczanej. Ma ona nieco mniej białka, witamin B1, B2, fosforu i tłuszczu. Kaszę jaglaną, podobnie jak kukurydzianą, mogą jeść osoby uczulone na gluten. Zawiera ponadto dużo białka, a mało skrobi, jest lekkostrawna i nie powoduje wzdęć ani fermentacji w żołądku. Ma sporo krzemu poprawiającego wygląd włosów, skóry, zębów czy paznokci. Warto też wspomnieć jako ciekawostkę, że w jaglance znajduje się również lecytyna, która poprawia pamięć i reguluje ilość cholesterolu we krwi. Ponieważ nie zawiera glutenu, doskonała jest dla osób na diecie bezglutenowej. Jest zapakowana w praktyczne opakowanie zawierające 4 saszetki po 100 gram. Czas gotowania około 20 minut. Wartość odżywcza 100g : wartość energetyczna 1501kJ/358 kcal, białko 10,5g, węglowodany 68,4g, tłuszcz 2,9g.błonnik 3,2g, sód 0,025g Cena jednostkowa : 5,98-zł/kg.
Podatek VAT5%
Wysokość0 cm
Długość0 cm
Szerokość0 cm
Aby dodać opinię i ocenić towar musisz być zalogowany.
Tabela rozmiarów
Tabela rozmiarów odzieży męskiej
Wymiary [cm]
Jak dokonać pomiaru?
A. Szerokość w klatce piersiowej B. Długość całkowita
Tabela rozmiarów odzieży damskiej
Wymiary [cm]
Jak dokonać pomiaru?
A. Szerokość w klatce piersiowej B. Długość całkowita