Jadło Galicyjskie

Żywnościokilometry: 95

Gospodarstwo agroturystyczne Pana Kazimierza Łątki znajduje się w Ciężkowicach na terenie Pogórza Ciężkowickiego. Tereny słyną z czystego powietrza i lasów pełnych grzybów, jagód oraz innego runa leśnego. Produkty Jadła Galicyjskiego powstają właśnie z tych skarbów natury. Pan Kazimierz według tradycyjnych receptur przygotowuje smakowite pasztety, kiełbasy, przetwory.

Ich smak doceniono na wielu festiwalach i konkursach kulinarnych. Pasztety z dzika i sarny oraz królika zostały laureatami Małopolskiego Festiwalu Smaku. Możecie ich spróbować podczas pobytu w gospodarstwie agroturystycznym Pana Kazimierza.

Locavore

Myśl globalnie, jedz lokalnie

"Dawno, dawno temu wszyscy ludzie byli locavores, a wszystko co jedli było darem ziemi. Nie zapominajmy o naszych korzeniach, o czymś co jest naszym wielkim błogosławieństwem."

Jessica Prentice

Czytaj więcej

Spróbowałeś?

Oceniaj produkty, to pozwoli nam uatrakcyjnić naszą ofertę.

Zamawiane produkty >

Nasz funpage

Polub i obserwuj nasz funpage na Facebooku.

Newsletter

Zapisz się i bądź na bieżąco z nowościami w Lokalnychprzysmakach.

* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe