Gicz cielęca około 1kg Gawor
Opinie: 0
Producent: GAWOR-PODSTOLICE PRODUKCJA WĘDLIN

- Waga
- 1 kg
Opakowanie: hermetycznie zapakowane w worek
Trwałość: do 2 dni w zależności od sposobu przechowywania
Żywnościokilometry: 15
Dostępność: Dostępny na zamówienie
81,90 PLN 81.90
Dodaj do koszykaOpis
Gicz cielęca Gawor .Gicz to część goleni cielęcej, umiejscowiona pomiędzy łopatką a kolanem. Mięso ma kolor jasnoróżowy i poprzerastane jest tkanką łączną. Zawiera niewielkie ilości tłuszczu, jest delikatne i lekkostrawne. Znajdujące się tu kostki i ścięgna mają właściwości żelujące i wspomagające prawidłowy skład mazi stawowej, dlatego ich obecność szczególnie zalecana jest dzieciom i młodzieży w okresie wzrostu oraz u osób ciepiących na choroby układu kostno-stawowego. Gotowany przez kilka lub nawet kilkanaście godzin wywar z giczy jest bardzo dobrym źródłem kolagenu. Działa kojąco na jelita łagodząc objawy takich schorzeń jak zespół jelita drażliwego, choroba Crohna, wrzodziejące zapalenie jelita grubego czy refluks. Sprzyja zachowaniu i odbudowie właściwej flory bakteryjnej jelit. Poprawia wygląd skóry – zmniejsza ilość zmarszczek i redukuje cellulit. Dostarcza minerałów niezbędnych dla budowy kości chroniąc przed osteoporozą i zmniejszając dolegliwości stawowe. Zwiększa tolerancję na różne pokarmy w przypadku alergii pokarmowych. PRODUKT NA ZAMÓWIENIE.TERMIN REALIZACJI UZGADNIAMY INDYWIDUALNIE.
Opinie
Bądź pierwszy. Oceń towar!
Opinia o towarze: