Gawor-Podstolice produkcja wędlin

Żywnościokilometry: 15

Rodzinna firma założona w 1989r. w podkrakowskich Podstolicach wyrabia wędliny według tradycyjnych receptur, które zostały przekazane z ojca na syna. Tajemnicą i gwarancją niepowtarzalnego smaku są doskonałej jakości mięso, naturalne wędzenie dymem oraz najlepsze przyprawy. Do produkcji nie są używane żadne konserwanty, ani barwniki. Pan Szczepan Gawor wraz z małżonką dbają osobiście o jakość i różnorodność wyrobów.

Nadzwyczajny smak produktów z Podstolic został potwierdzony wyróżnieniami i nagrodami: Grand Prix w Konkursie Małopolski Smak, pierwsze miejsce w Konkursie smak XX- lecia, pierwsze miejsce na najlepszy produkt Europejskich Targów Produktów Regionalnych, Godłem Promocyjnym Agro Polska. Kiełbasa wiejska, boczek wędzony, kiszka, oraz szynka Podstolego zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych.

Locavore

Myśl globalnie, jedz lokalnie

"Dawno, dawno temu wszyscy ludzie byli locavores, a wszystko co jedli było darem ziemi. Nie zapominajmy o naszych korzeniach, o czymś co jest naszym wielkim błogosławieństwem."

Jessica Prentice

Czytaj więcej

Spróbowałeś?

Oceniaj produkty, to pozwoli nam uatrakcyjnić naszą ofertę.

Zamawiane produkty >

Nasz funpage

Polub i obserwuj nasz funpage na Facebooku.

Newsletter

Zapisz się i bądź na bieżąco z nowościami w Lokalnychprzysmakach.

* Pola oznaczone gwiazdką są obowiązkowe