
Jak badamy jakość mięsa
Na pewno zdarzyło się wam po upieczeniu dorodnego kawałka surowego mięsa stwierdzić że w czasie pieczenia ubyło go o połowę i tak naprawdę nie ma co podać na talerzu. Surowe...
CzytajNa pewno zdarzyło się wam po upieczeniu dorodnego kawałka surowego mięsa stwierdzić że w czasie pieczenia ubyło go o połowę i tak naprawdę nie ma co podać na talerzu. Surowe...
CzytajKomunikat czeskich służb weterynaryjnych Służby weterynaryjne ostrzegają przed spożywaniem mielonego mięsa wieprzowego z partii nr 207237. Towar dostarczyła do sklepów sieci Lidl 3 października czeska firma Maso Uzeniny Policzka. Data przydatności...
CzytajMrożenie mięsa to chyba najlepszy sposób na to, by przedłużyć jego świeżość. Co istotne, do mrożenia nadają się absolutnie wszystkie rodzaje mięsa! W czasach pandemii koronawirusa, gdy wychodzenie do sklepu...
Czytaj"Dawno, dawno temu wszyscy ludzie byli locavores, a wszystko co jedli było darem ziemi. Nie zapominajmy o naszych korzeniach, o czymś co jest naszym wielkim błogosławieństwem."
Jessica Prentice
Czytaj więcej