
Jak badamy jakość mięsa
Na pewno zdarzyło się wam po upieczeniu dorodnego kawałka surowego mięsa stwierdzić że w czasie pieczenia ubyło go o połowę i tak naprawdę nie ma co podać na talerzu. Surowe...
CzytajNa pewno zdarzyło się wam po upieczeniu dorodnego kawałka surowego mięsa stwierdzić że w czasie pieczenia ubyło go o połowę i tak naprawdę nie ma co podać na talerzu. Surowe...
CzytajOkres przedświąteczny w Europie to czas dojrzewania owoców cytrusowych. Półki w naszych sklepach zapełniają się dorodnymi owocami cytrusowymi z południa Europy. Do wyboru do koloru: pomarańcze, mandarynki, cytryny, grejfruty, kumkwaty...
Czytaj"Dawno, dawno temu wszyscy ludzie byli locavores, a wszystko co jedli było darem ziemi. Nie zapominajmy o naszych korzeniach, o czymś co jest naszym wielkim błogosławieństwem."
Jessica Prentice
Czytaj więcej